Butik Værdig: Et bæredygtigt butiksfællesskab i Ry

Profilbillede

Butik Værdig er et bæredygtigt butiksfællesskab i Ry, hvor du kan finde købmandsvarer, unikt kunsthåndværk, en hyggelig kaffebar og genbrugstøj i god kvalitet. 

Det bæredygtige butiksfællesskab går ud på, at lokale kunsthåndværkere og andre kan leje sig ind i butikken og dermed møde lokale kunder og turister, der kommer til Ry. 

Når du besøger Butik Værdig finder du mange spændende ting, blandt andet kan du købe alt fra kunsthåndværk og kaffe, til bivokspapir og bomuldskugler. 

Det er vigtigt for butikken, at produkterne er af unikt håndværk, og har en god kvalitet. Desuden skal det gerne være produceret lokalt og dermed mere bæredygtigt. 

Man bruger gerne utraditionelle genstande, så ressourcer udnyttes i butikkens indretning: Kan man bygge et tøjstativ af en stak gamle stole, så gør man det. 

Det er Butiks Værdigs formål at bidrage til at gøre hverdagen grønnere for borgere i Ry. Derfor kan du hos Butik Værdig også finde bæredygtige husholdningsprodukter. Blandt andet kan du købe bivokspapir som et alternativ til madpapir, sæbenødder til at vaske tøj med, eller bomuldskugler, som forkorter tørretiden i tørretumbleren. 

Som kunde kan du også sælge og købe genbrugstøj i “Klædeskabet”, som er et afsnit af butikken med tøj i kommission.

Kom og besøg butikken, kig på varerne og nyd en kop økokaffe i butikkens kaffebar, Byens Bønner, eller et glas bæredygtig vin eller en lokalbrygget øl.

Butik Værdig findes på Bytorvet 24 i Ry. 

Kilde: Redaktionen