Er du fyldt 65 år? Tilbud om gratis influenzavaccination

Profilbillede

Skanderborg Kommune tilbyder en gratis vaccine mod influenza, hvis du opfylder en række krav. Mon du opfylder disse krav? Læs med her og find ud af det. 

I Skanderborg Kommune er der fra 1. oktober 2021 mulighed for at få en gratis influenzavaccination. Dette gælder dog kun hvis du opfylder en række krav. 

Kravene er: 

  • Du skal være fyldt 65 år
  • Du skal være kronisk syg
  • Du skal være svært overvægtigt (med en BMI på over 35) 
  • Du skal være gravid i 2. eller 3. trimester

Hvis du vil vaccineres ved din læge, kan du kontakte lægen for at lave en aftale om vaccination. Det er også din læge, du skal snakke med, hvis du er i tvivl om noget angående vaccinen og kravene. Du kan blive vaccineret i perioden 1. oktober-14. januar 2021.

Opfordring 

Hvorfor anbefales det at få en influenzavaccine, hvis du er i målgruppen for det? 

Ifølge Region Midtjylland er der risiko for at du rammes hårdere af influenza, hvis du er fyldt 65 år eller svækket. Der indlægges mange med influenza hvert år, og hvert år er der flere dødsfald pga. influenza.

Med en vaccine er der 60% mindre risiko for at blive smittet med influenza. Hvis du alligevel får influenza, får du et mildere forløb, når du er vaccineret.

Regionen oplyser, at i år er det særlig vigtigt at blive vaccineret, da vi grundet Covid-19 har været mindre udsat for smitte i en længere periode.

Vaccinationssted

Der er en række apoteker i Midtjylland, som tilbyder vaccinen. Se her hvilke: Find Apotek

På siden kan du kan søge på apoteker, der tilbyder vaccinen, ved at indtaste dit postnummer i søgefeltet. Du kan også kontakte dit lokale apotek, og spørge om de tilbyder influenzavaccine. 

Nyt tilbud

Som en ny del af tilbuddet om influenzavaccine tilbydes den nu også børn mellem 2 og 6 år, i form af en næsespray. 

Du kan læse mere om tilbud om vaccination til børn mellem 2 og 6 år på Sundhedsstyrelsens side: Børn i alderen 2-6 år tilbydes vaccination mod influenza 

Kilde: Region Midtjylland