Klimapuljen støtter grønne projekter i Skanderborg Kommune

Profilbillede

Har du en god idé som kan gøre Ry og resten af Skanderborg kommune mere klimavenlig?

Så er Skanderborg Kommune klar med en pose penge, som du kan søge. Klimapuljen giver økonomisk støtte til lokale projekter, som mindsker CO2 og mindsker forbruget af ressourcer. 

I 2021 valgte kommunen at åbne for en ekstra omgang ansøgninger til Klimapuljen. 

“Vi ved, at der rundt om i kommunen findes masser af gode ideer og spirende løsninger på nogle af tidens klimaudfordringer, og med Klimapuljen har vi mulighed for at hjælpe nogle af dem økonomisk på vej. For at synliggøre den mulighed for borgere, erhvervsliv og foreninger, valgte vi at sætte puljen i spil to gange i dens første leveår, fortæller udvalgsformand Claus Leick i kommunens pressemeddelelse. 

Og det har fem projekter nu nydt godt af med midler fra Klimapuljen. 

Der er bl.a. givet støtte til Mølleskolen i Ry til mindre madspild, mere økologi og genanvendelse af emballage. Det er Madfærd og Mie Reih, der står for projektet på skolen. 

Der er også givet støtte til kurser om plantebaseret kost i erhvervskøkkener, en bogudgivelse, en skolehave og en række workshops om genbrug i hjemmet. 

Der er igangsat ialt 14 klimaprojekter i Skanderborg, som støttes af Klimapuljen. Der blev uddelt midler for godt 400.000 kroner i 2021.

Klimapuljen åbner for ansøgninger til oktober 2022, du kan følge med her

Kilde: Redaktionen