Lokal fotograf dokumenteret livet på Sølund

Foto: Casper Dalhoff.
dato

I 25 år har Ry-fotografen Casper Dalhoff dokumenteret livet i Landsbyen Sølund i Skanderborg. Nu er billederne samlet i fotobogen NORMAL, der støtter Sølund Musik-Festival.

I husene bag Vestergade findes et unikt stykke danmarkshistorie, som meget få kender til. Fotografen Casper Dalhoff har siden 1999 besøgt Sølund og fotograferet livet inden for murerne på Danmarks største hjem for udviklingshæmmede.

”Jeg elsker det her sted,” fortæller Casper Dalhoff: ”Jeg har brugt 25 år på at skabe en bog med 106 fotografier, som går helt tæt på de her menneskers liv og hverdag. Den viser en verden som meget få har indsigt i.”

For hver bog solgt frem til bogen lanceres d. 8. maj doneres 100 kr. til Sølund Musik-Festival i Skanderborg, som årligt afholder verdens største musik event for og med udviklingshæmmede mennesker.

”Tænk, hvis vi kunne sælge 500 bøger i forsalg frem til lancering. Så kunne vi støtte Sølund Festival med 50.000 kr. Det synes jeg ville være helt fantastisk, og jeg håber, at mange vil være med til at bakke op om projektet” siger Casper Dalhoff.

Lokal fotograf og lokalt forlag
Fotobogen NORMAL udkommer i samarbejde med det lokale bogværksted BOOK LAB i Ry. Bogen skal sætte spørgsmålstegn ved, hvad vores opfattelse af normalitet betyder for vores møde med os selv og andre.

”I dag har vi et udviklet velfærdssystem, hvor mennesker med særlige behov hører til på institutioner, og vi bliver stadig sjældnere tvunget til at forholde os til folk med svære fysiske og psykiske handicap. Derfor er det vigtigt med en bog, som fortæller de her menneskers historie” mener Ditte Jensen, der er redaktør og medstifter af BOOK LAB.  

Fotobogen bliver lanceret med en fejring d. 8. maj kl. 20 på Sølund, hvor alle er velkomne. Her kan fotografierne opleves på bygningernes mure i et show skabt af Pixl-art.

Kilde: Booklab
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.