M Flowers bidrager til smil gennem smukke buketter

Profilbillede
dato

Glæden ved at modtage en buket blomster fra en, der holder af dig, er stor. Blomsterne skaber dog ikke kun en glæde hos de, der modtager dem, men også hos Marianne Siggaard, der binder og sælger buketterne. Glæden blandt kunderne smitter nemlig og motiverer hende i hendes arbejde hos M Flowers.

“Hvis du vil vise nogen, at du holder af dem og tænker på dem, er blomster aldrig et dårligt valg. Der er aldrig nogen, der bliver kede af at få en buket blomster,” fortæller Marianne Siggaard, der er ejer af blomsterbutikken M Flowers i hjertet af Ry. 

En butik, hun har drevet siden 2008, hvor hun efter flere år i blomsterbranchen valgte at starte op som selvstændig. Faktisk har Marianne altid arbejdet med blomster. Allerede fra hun var helt ung, vidste hun, at hun ville arbejde med noget, som gjorde andre mennesker glade, hvorefter hun startede i lære som blomsterdekoratør.

Sidenhen har Marianne oparbejdet mere end 30 års erfaring inden for blomsterbranchen. Først i Vejle og København, og sidenhen i Ry, hvor hun i 2008 valgte at tage springet og startede op som selvstændig.

Hurtigt stod det klart, at potentialet for blomsterforretningen var stort, hvor hun allerede i butikkens spæde start så store muligheder for at skabe vækst. Marianne valgte derfor kort efter at ansætte flere til at hjælpe hende i butikken, hvilket var en nødvendighed, for at de i butikken kunne følge med. Butikken voksede og i dag arbejder foruden Marianne, også tre fuldtidsansatte i butikken, såvel som nogle hjælpepiger og en chauffør til udbringning af blomster. Behovet for blomster er nemlig stort.

“Ofte tænker jeg, at særligt vores blomsterbud må have det bedste job i verden. Hvor end han banker på, bliver han mødt med et smil på læben og en stor glæde, når modtageren overraskes med en buket blomster fra familie, venner, kæreste eller øvrige pårørende,” forklarer Marianne. 


Foto: Marianne Siggard, ejer af M flowers

En glæde som Marianne og de andre ansatte også oplever blandt kunderne i butikken til trods for, at der sjældent er den samme grad af overraskelse i butikken, som når buddet ringer på dørklokken i hjemmet. 

Glæde som drivkraft

Selvom Marianne aldrig har prøvet andet end at arbejde med blomster, er hun ikke et sekund i tvivl om, at hun er havnet i det rette miljø. Den glæde og tilfredsstillelse, hun møder blandt kunderne, når de får overrakt en buket blomster, har været medvirkende til, at hun aldrig har overvejet at arbejde med andet:

“Dagene i forretningen bliver aldrig kedelige. Blomsterne kan sammensættes i et utal af kombinationer, og hvor nogle kommer ned med klare ideer om, hvordan deres buket skal sammensættes, skal vi i andre sammenhænge forsøge at læse de besøgendes tanker, for at finde den kombination der passer dem bedst. På denne måde, bliver to arbejdsdage aldrig ens, hvilket også gør arbejdet både sjovere og mere udfordrende”.

Som indehaver af M Flowers lægger Marianne også noget mere end de gennemsnitlige 37 timer om ugen, fortæller hun, men det er noget, som hun gør med glæde, da hun brænder for sit arbejde.

Da Corona ramte Danmark i marts sidste år, tænkte Marianne derfor også, at det var en oplagt mulighed for at lade lidt op og de ansatte kunne afspadsere og tage lidt fri i en kortere periode, hvis ikke der blev så travlt i butikken. Denne plan måtte Marianne dog meget hurtigt revurdere, da blomsterbutikkerne var nogle af de få forretninger som forblev åbne under den nationale nedlukning.

Kort efter fik blomsterbutikker over store dele af landet pludseligt meget travlt, heriblandt M Flowers i Ry, da mange benyttede nedlukningerne til at sende hinanden blomster, for på denne måde at vise, at selvom de ikke kunne mødes fysisk, kunne de godt vise, at de tænkte på hinanden. En travlhed som i flere måneder holdte Marianne og de øvrige ansatte i M Flowers travlt beskæftigede, hvor butikken i dag er ved at være vendt tilbage til normale tilstande.


Foto: Butikken klargøres og holdes løbende flot

Et STOR tak til de lokale fra Ry og omegn

Gentagne gange under samtalen med Marianne bringer hun den lokale opbakning fra Ry-egnens borgere på banen, som hun pointerer, har haft en stor og afgørende indflydelse på M Flowers succes:

“Lige siden dag ét har de lokale været gode til at støtte os, da vi på ingen måde havde kunne skabe denne vækst og udvikling uden deres opbakning,” fortæller hun. 

Marianne er derfor også særlig opmærksom på at give tilbage til lokalsamfundet i form af sponsorater, støtte og opbakning til lokale initiativer.
I forbindelse med Rys 150 år jubilæum i maj, vil M Flowers derfor også gøre sit for, at bidrage til den festlige stemning, hvor butikken løbende vil have flere gode tilbud i anledningen.

Det er dog ikke kun i kraft af sponsorater, tilbud og anden støtte til lokale initiativer, at M Flowers ønsker at vise deres taknemmelighed over for de handlende. For Marianne og de øvrige ansatte, er det nemlig også vigtigt, at give en god, venlig og personlig service til de mange handlende, som kommer i butikken:

“Det handler om at give sig tid til den enkelte kunde, lytte til hvad de har af ønsker og ideer, og ikke bare haster dem igennem, fordi vi har en smule travlt i butikken. Hvor de fleste kommer forbi i en munter anledning, har vi også andre som kommer forbi i forbindelse med planlægning af begravelse. Her er det vigtigt, at de får en kærlig og personlig betjening, hvor vi derfor byder dem med ind i et mindre lokale uden andre kunder, så vi har bedre tid og mulighed for at snakke tingene igennem og hjælpe dem, end hvis de er omgivet af flere andre kunder”.

Send en kærlig tanke til en du holder af

De fleste kunder hos M Flowers er lokale som også fysisk besøger butikken, fortæller Marianne. Det seneste år har dog fået mange til også at ringe og bestille blomster og buketter til levering, hvilket hun håber fortsætter også på den anden side af genåbningen. Gennem blomster, chokolade og andre små specialiteter, som M Flowers også forhandler fra tid til anden, kan du nemlig vise dem du holder af, at du tænker på dem. Her håber Marianne også, at flere vil fortsætte med at bestille blomster og buketter i god tid over telefonen, da der er mange fordele herigennem:

“Dels undgår vi længere kødannelse i butikken, hvilket på den korte bane er smart med alt det Corona. Men derudover bliver blomsterne også lidt pænere, hvis vi kan planlægge og lave dem i god tid. Alle er naturligvis stadig velkommen i butikken, og jeg forstår godt at mange gerne vil ned og se samt dufte til planterne, men jeg synes nu detaljerne bliver lidt pænere, hvis de er lavet i god tid”, afslutter Marianne.

M Flowers og Marianne kan besøges i butikken på Skanderborgvej 12 i Ry, eller på M Flowers hjemmeside samt Facebookside, her, hvor de løbende vil dele nyheder og gode tilbud fra butikken.


Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: M Flowers //Marianne Siggard