Ry ville – HEKSE – VARME – FÆLLESSKAB

Foto: Ry Borgerforening .
Profilbillede
dato

800 var samlet på Skimminghøj 

Mere end 800 var samlet på Skimminghøj, de fleste i de næsten 40 år der har været Sankt Hansbål i borgerforeningen og der var en klar stemning af, at ”nu skal vi have fest og fællesskab”.

Det var glade mennesker der stolt viste deres Coronapas frem, som var en betingelse for at kunne deltage. Coronapasset virkede for mange som et ”frihedspas” til, at vi nu igen kan samles.

Der var heller ikke fællessang, de trykte sanghefter blev gemt væk til 2022, og Max’s Trio sang og underholdt med de traditionelle sange. Der blev uden sanghefter alligevel sunget godt med, så hyggeligt og traditionsrigt var det.

Der var mange børnefamilier og rigtig mange nød den skønne aften med madkurve på skrænterne. Der blev hygget meget i familierne omkring det store bål med den flotte heks, så det var næsten synd at brænde den af.


Båltaleren i år var skolelederen fra Gudenåskolen, Lone Mathiasen Laugesen, som er barnefødt i Ry og efter en spændende karriere nu igen er vendt tilbage.

Lone var en båltaler, der på en medrivende måde holdte fast i historiens hedenske skikke og benyttede lejligheden til at tale om ytringsfrihedens rettigheder og ansvar.

Lone var rundt om de sociale mediers muligheder og umuligheder, som nemt ender i tragedier og folkedomstole. Der var en opfordring til, at vi skal stå sammen om den gode tone.  

Festen sluttede med musik, grill og hygge i Ry Klub til kl. 23.

Kilde: Ry Borgerforening