Carlsberg er kendt for deres øl, men deres forskningslaboratorium har også spillet en betydelig rolle inden for naturvidenskaben. I dette spændende foredrag vil lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og brygmester Erik Lund give et indblik i deres arbejde med forædling af byg og humle samt udviklingen af nye gærtyper.
Fra gær til klimatolerante planterForedraget vil dække emner som rendyrkningen af gær, der har haft stor betydning for ølbrygning, og udviklingen af pH-skalaen. Der vil også være fokus på den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer, som kan forbedre planters kvalitet og udbytte under skiftende klimaforhold. Fundet af 2 millioner år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland vil også blive diskuteret, da det kan give indblik i fortidens klimatilpasninger.
Smag på forskningenUnder foredraget vil deltagerne få mulighed for at smage på fem udvalgte øltyper. Hver øl smages i takt med, at deres respektive ingredienser og smagsprofiler gennemgås. Dette giver en unik mulighed for at opleve, hvordan videnskaben bag ingredienserne påvirker øllets smag.
Foredraget er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab", arrangeret af Aarhus Universitet i samarbejde med Carlsbergfondet. Det streames live fra Aarhus Universitet, og deltagere kan modtage bonusmateriale ved at følge foredragets nyhedsbrev eller sociale medier.
Praktisk Information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Firgårde Forsamlingshus, Hårbyvej 13A, Firgårde, 8680 Ry
Entré: 30 kr
Læs mere om foredraget
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her