Østjyllands Politi: Seneste nyt fra Ry - fredag den 12. februar

Profilbillede
dato

Ry er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 09.00

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 09.00 i Retten i Aarhus en 27-årig mand, der sigtes for otte indbrud begået i villaer og firmaer i Viborg, Hinnerup, Tilst, Aarhus og Ry i december og januar måned. Han sigtes desuden for to tilfælde af hæleri ved at være fundet i besiddelse af koster, der stammer fra andre indbrud.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.

**

 

Eftersættelse endte med ni sigtelser

Torsdag kl. 23.58 kørte en patrulje på Klokkervej i Aarhus V, da betjentene blev opmærksomme på en bil, der blev ført af en 22-årig mand, som politiet vidste havde fået inddraget retten til at køre bil. Betjentene kørte efter bilen og forsøgte ved brug af både horn og lygter at få den 22-årige mand til at holde ind til siden. Det var han tilsyneladende ikke specielt interesseret i, idet han blot satte farten op og fortsatte videre ad Ryhavevej.

Patruljen var dog lige i hælene på ham, og de kunne blandt andet se, at han tog sin mobiltelefon frem og begyndte at taste på den, mens han, uden at blinke til venstre, fortsatte mod Bispehavevej. Da bilen drejede til venstre, kunne betjentene se, at den 22-årige mand heller ikke havde nogen sikkerhedssele på.

Patruljen forsøgte at komme op på siden af bilen for at få føreren til at standse, men da de nåede til en chikane, hvor kun én bil kan passerede ad gangen, forsøgte den 22-årige at presse sg højre om politibilen, hvilket resulterede i, at han påkørte patruljebilen på højre forside. Bilerne stod nu stille helt tæt op ad hinanden, så den 22-årige ikke kunne komme ud af førersiden. Betjentene løb ud af patruljebilen og om på passagersiden, hvor de fik fat i føreren, der virkede påvirket.

Den 22-årige mand blev sigtet for narkokørsel, spirituskørsel, narkobesiddelse, kørsel uden førerret, brug af mobiltelefon under kørsel, manglede brug af sikkerhedssele, manglede tegngivning i forbindelse med venstresving, for at køre på nedslidte dæk og for ikke at efterkomme politiets anvisninger.

**

 

Brand i lejlighed

Torsdag kl. 22.59 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var opstået brand i en lejlighed på Anker Jensens Vej i Åbyhøj. Da politiet ankom til stedet, var brandvæsnet i fuld gang med slukningsarbejdet og flere af opgangens beboere, herunder beboeren i den pågældende lejlighed, var allerede kommet ud. Brandvæsnet fik hurtigt ilden under kontrol, og der var ikke fare for, at branden ville sprede sig til andre lejligheder.

Undersøgelserne viste, at branden formentlig var startet i soveværelset, idet en madras var faldet ned fra vindueskarmen og havde ramt nogle tændte stearinlys. Den 20-årige kvinde, der boede i lejligheden, blev sigtet for overtrædelse af beredskabsloven ved at have vist uforsigtighed ved brug af ild.

**

 

Solgte narko via Snapchat

Torsdag blev Østjyllands Politis specialpatrulje bekendt med, at der blev solgt narko via en bestemt Snapchat-konto. Kl. 23.14 opsøgte betjentene sælgeren på en adresse i Randers SØ, og den 23-årige mand blev anholdt og sigtet for salg af narkotika. Han blev fundet i besiddelse af adskille små klumper hash, der var pakket ind og gjort klar til at blive solgt.

**

 

Havde kniv og hash på sig i visitationszonen

Torsdag kl. 16.33 var en patrulje ved Bazar Vest i Brabrand, hvor de blev opmærksomme på en 16-årig dreng, som de ønskede at visitere, idet han befandt sig i en visitationszone. Under visitationen blev den 16-årige fundet i besiddelse af noget hash, en digitalvægt og flere kontanter samt en ulovlig foldekniv. Han blev derfor både sigtet for narkobesiddelse, salg af narkotika og overtrædelse af knivloven.

**

 

Havde hash og doping i lejligheden

Torsdag kl. 18.30 besøgte Østjyllands Politis specialpatrulje en adresse i Aarhus V, hvor man havde mistanke om, at der blev opbevaret og handlet narkotika. Lejlighedens 21-årige mandlige beboer åbnede døren og blev gjort bekendt med, at politiet ville ransage hans lejlighed.

Under ransagningen blev der fundet en mindre mængde hash samt diverse former for tabletter og den 21-årige mand blev derfor både sigtet for besiddelse af narkotika og for besiddelse af ulovlige dopingmidler.

**

 

På nattur med narko i bilen

Natten til fredag kl. 02.25 kørte en patrulje på Åkrogs Strandvej i Risskov, da betjentene blev opmærksomme på en bil, der holdt ved busvendepladsen. Betjentene tog kontakt til de tre mænd på 17, 19 og 21 år, der sad i bilen. Den ene af dem, den 21-årige mand, blev fundet i besiddelse af fire klumper hash og han blev derfor sigtet for narkobesiddelse.

**

 

Butikstyv havde også kniv på sig

Torsdag kl. 10.45 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra en af strøgvagterne i Aarhus, der havde tilbageholdt en mand, der havde stjålet varer for flere tusinde kroner i Matas på Søndergade i Aarhus og desuden var i besiddelse af en kniv. Da politiet ankom til stedet, blev den 45-årige mand anholdt og sigtet for butikstyveri og for overtrædelse af knivloven.

**

 

Butikstyv nægtede at oplyse ID

Torsdag kl. 07.02 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra Netto på Randersvej i Aarhus N, hvor man havde tilbageholdt en butikstyv, der erkendte at have stjålet varer for 252 kroner, men nægtede at oplyse ID til personalet. Da politiet ankom til stedet fandt de frem til ID på butikstyven, der viste sig at være en 18-årig mand. Han blev sigtet for butikstyveri og varerne blev leveret tilbage til butikken.

**

Færdsel

Torsdag kl. 14.45 blev en 45-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Nørre Boulevard i Randers C.

Torsdag kl. 16.10 blev en 48-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Ringboulevarden i Randers NV. Bilens 75-årig mandlige ejer blev desuden sigtet for at overlade føringen til en person uden førerret.

Torsdag kl. 16.35 skete der et færdselsuheld i krydset Skanderborgvej/Hammelvej i Anbæk ved Hammel. En 31-årig mandlig bilist kom kørende ad Skanderborg og ville dreje til venstre ad Hammelvej, men overså en anden bil, ført af en 52-årig mand, der kom kørende ad Hammelvej. Den 52-årige kunne ikke nå at bremse og kørte ind i den 31-åriges bil, så den snurrede rundt og landede i vejkanten. Der skete betydelig materiel skade ved sammenstødet, og en 50-årig kvinde, der sad som passager i den 52-åriges bil, blev kørt til skadestuen for nærmere undersøgelse. De to øvrige var umiddelbart ikke kommet noget til. Den 31-årige mand blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Torsdag kl. 16.55 blev en 20-årig mandlig bilist sigtet for kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Viborgvej i Sabro.

Torsdag kl. 18.35 blev en 23-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Åbyhøjgård i Åbyhøj.

Torsdag kl. 19.29 skete der et solouheld på Nordjyske Motorvej ved Grundfør, Hinnerup, da en 21-årig kvindelig bilist forulykkede i sin bil. Det viste sig, at den 21-årige kvinde var alkoholpåvirket, og hun blev derfor sigtet for spirituskørsel. Hun kom ikke umiddelbart til skade ved uheldet.

Torsdag kl. 19.58 blev en 25-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Stenaldervej i Brabrand. Den 26-årige mand, der sad på passagersædet, blev desuden sigtet for narkobesiddelse, da han havde kastet en pose med hash ud af vinduet.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Posthaven i Grenaa begået mellem onsdag den 10/2 kl. 17.00 og torsdag den 11/2 kl. 11.50
  • På Tornhøjvej i Stavtrup, Viby begået mandag den 8/2 mellem kl. 17.00 og kl. 20.00
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi